|

Tid och plaering

Planering varför då? Jo för det ger sinnesro. Samt att det är ett mycket bra verktyg för självledarskap.
Det kan ta lite tid att komma in i planering. Det är som med allt annat vi måste lära oss. Hitta rätt metod för oss, pröva oss fram till rätt teknik, helt enkelt hitta vårt eget sätt. Det är det sätt som fungerar långsiktigt för oss.
Numera så finns det en uppsjö av ”möjligheter” presenterade på nätet. Allt från minimalistiska kalendrar och almanackor, till rena konstverken i Bujo värden. Själv tror jag det skapar illusioner hos oss. Jag tror det gör det enormt mycket svårare att komma igång med vårt eget planerande, när alla andra är så duktiga.
Numera har jag hittat mitt sätt, som jag är trygg med och det fungerar med mitt övriga sätt att arbeta.
Jag kan titta på nätet och njuta av alla vackra ”Bujos” och intresserat iaktta alla fantastiska metoder (som man måste följa för att lyckas).
När jag har planerat klart, då infinner sig ett lugn, sinnesro. Jag vet vad jag ska göra nu. Hur det ser ut den närmaste tiden och hur det ser ut längre fram. Känslan av tillfredställelses infinner sig också. Det är tryggt att veta.
Jag kan kosta på mig att säga -kom hit med mera aktiviteter, det är lugnt.
Efter en titt i planeringen, så vet jag -detta är vad jag ska göra idag. Jag vet också att jag kan möblera om om det skulle bli nödvändigt. Jag kan stuva om i veckoplaneringen eller månadsplaneringen om det behövs. Utan att det skapar onödigt stress för mig.
Planering är ett viktigt redskap i självledarskapet. Rätt använt så blir det både tid att titta framåt men också den viktiga tiden för reflektion. Att varje dag veta vad det är du ska gör just nu.

Ljus och värme Ina