Sommarcanvas

Semester är tid för återhämtning och rekreation. Som medveten företagare så är det en självklarhet att ta hand om sig själv. Ge sig tid att koppla bort företagandet en stund. Faktiskt våga säga semester. För det är vi alla företagare värda. Kanske kan det ibland vara svårt att uppnå. Beroende på en massa omständigheter. Som så ofta får vi göra vårt bästa i detta fallet för att få till avkoppling.
Just nu känns det som jag sitter med en helt vit canvas, som blir min sommar. Ganska spännande och samtidigt lite utmanande, vad kommer att hända?  Mycket kommer den att bli vad jag gör den till, när ingenting egentligen är planerat. Vad kommer sommaren med till mig?
Jag kommer att måla den med lite olika saker, aktiviteter och några projekt. En av de allra viktigaste aktiviteterna kommer att bli ett dop av mitt nyaste barnbarn. Vilka utflyter kommer jag att göra? Dessa trevlig utflykter både korta och lite längre ser jag fram emot. Träffar med familjen, barn och barnbarn. Kanske kommer de hit och jag åker till dem. Trevliga aktiviteter tillsammans med goda vänner.
Sen vet jag att det kommer att bli en blandning av aktiviteter och projekt. Både de privata men också arbetsrelaterade och just nu denna sommar är det precis så som jag vill ha det.
Projekten är mer arbetsrelaterade mest förberedelser att kunna lägga grunden för höstens arbete. Vissa saker behöver mer stillhet och koncentration från mig.
Att som företagare verkligen ge sig själv tid att koppla av, släppa kraven och fokusera på annat, det är det som gör att vi också blir hållbara. Att vi gör ett gott jobb som företagare under andra långa perioder av året.
Så min sommar känns som en fantastisk blandning av det jag tycker så mycket om att göra.

Ljus och värme Ina