Sommar och sömn

Med detta blogginlägg önskar jag er alla en trevlig helg.
Igår var det vår Nationaldag så många har nog passat på att redan ta långhelg. Vi har gått in i vår första riktiga sommarmånad, så underbart härligt och vi har en hel sommar att se fram emot. Kanske har några tagit tidig semester. Kommer sommaren att påverka vår sömn? Ja, mycket troligt för de allra flesta av oss och det är helt naturligt och precis som det ska vara.
När jag var liten så brukade jag fantisera om hur det skulle vara att sova på ett eller i ett moln. Jag var helt övertygad om att där uppe kunde alla sova riktigt gott. Att molnet hade precis rätt temperatur för mig och att det var mjukt och omhuldande. Tanken på att vara inbäddad i ett moln vara verkligen lockande. För ett tag sedan så gick jag förbi denna lilla fågelholk. Då väcktes åter minnet av sommarmolnet. Tänk om alla som sover dåligt fick sova i ett hängande trädhus. Jag är fortfarande helt övertygad om att då skulle alla kunna sova gott. Att vaggas till sömn i ett vajande trädhus. Fast det skulle nog vara lite större hus förstås.
Vår sömn kommer att påverkas av sommaren och alla olika aktiviteter och det är helt naturligt.
Men hur vi förhåller oss till situationen, vilket mindset vi har, kommer också att spela en stor roll i hur vi sover. Det är något som påverkar vår sömn även långsiktigt. Vi kan välja att ta det med ro, att våga känna att det är okej. Försöka känna klokheten i att det bara är en kort period.
Många kan känna stor stress inför sommaren och stress påverkar sömnen. Men lika väl som dålig sömn ger stress.
Även om sömnen i en period kanske blir lite sämre, så njut av sommaren. Våga prova att sova på ett nytt sätt.
Ha en underbar sommar alla.
Med kärlek Ina