Nätverkande

Ibland måste man erkänna saker för sig själv, det kan till och med landa i en insikt om sig själv. Jaa jag är verkligen en nätverksnörd och älskar verkligen nätverkande!
Nästan i alla fall kanske jag borde tillägga. Jag brukar undvika det jag kallar ”kaffekoppsnätverkande”. Ofta ger de så lite utdelning och jag kommer hem med en bunt visitkort. Som är svårt att fästa vid ett företag eller person.
Nu när jag är nystartad företagare i Själfullt och i en omstart i Växjö så har nätverkande betytt jättemycket för mig.  Att få bra och värdefulla företagskontakter så snabbt och så enkelt. Av lång erfarenhet vet jag också att det kommer att sprida sig till en större kontaktyta till andra företag och personer.
Nu finns det ju olika typer av nätverk och därmed nätverkande. Därför tycker jag att förberedelser alltid är jätteviktiga. Resultatet blir så mycket bättre med bra förberedelser. Då menar jag både vad jag tänker presentera om mig och mitt företag samt vad jag själv vill ha ut av just den träffen det specifika nätverket. För jag anser också att det är en del av vårat arbete som företagare.
Vad ger då nätverkande? Det kan vara så mycket, det kan skifta får gång till gång. Skapa sociala kontakter med andra företag och personer. Långsiktigt ger det vänner ibland för livet. Kanske vill jag presentera mig. Kanske vill jag lägga grunden för ett samarbete mm.
Speciellt ett nätverk har betytt jättemycket och det är Växjö Connect. Nätverket är till för att lära känna varandra, både som företag och personligen. Vilket gör att våra träffar alltid blir trevliga och givande. Dessa nätverkare känner jag är verkligen mina vänner.  Detta gäng blir också min företagskollegor, när flera av oss är ensamföretagare. Här vågar vi ställa frågor, be om hjälp, fixa externa kontakter mm.

Ljus och Värme Ina