|

Morgonstund

Morgonstund har guld i mun, en gammal klyscha eller? Nej, det ligger en mycket fin sanning dold i de orden. Idag lever vi i självledarskapets och rutinernas tid.  För att lyckas och bli framgångsrik måste vi göra så mycket och där är rutinen en självklar del. Alla är väl eniga om att struktur och ordning behöver vi ha. Det är väl ingen som tvivlar på det egentligen. Men går det att göra på ett annat sätt?
Det började jag fundera på. I sin svenska grundform betyder rutin träning. Att upprepa något tills det sitter, blir en vana. Behöver jag träna på att gå upp och göra det jag ska? Jag kom fram till att det behöver jag inte alls göra. Sen klingar ordet rutin ganska hårt i mig.
Så jag började prata och praktisera morgonstund i stället. Då började det hända saker för mig. Min morgonstund består av tre delar: Någon form av kontemplation. Ofta använder jag själstemakorten till boken Budbäraren. Någon form av lätta rörelser bara för att vecka kroppen. Den sista delen blir planering. Ungefär 20 minuter på varje del. Men detta varierar verkligen och då får det göra det för mig.
Min morgonstund sätter tonen för hela dagen. Den hjälper mig att ladda dagen på ett positivt och bra sätt. Den är mycket flexibel och behovsanpassad för mig. Så nu är den nästan helig. Den är i mitt hjärtat mycket kärleksfullt viktig för mig. Det är inget jag lättvindigt hoppar över. Just för att den betyder så mycket för mig. Däremot kan jag anpassa den efter mina behov.
Bilden är från en stuga vid havet, under en magiskt underbar helg. Jag sitter och njuter av en morgonstund rätt upp och ner. Har inte riktigt hunnit landa i dagen ännu.
För mig har morgonstunden blivit så kärleksfullt viktig och helig. 

Ljus och värme Ina