Års byte

En sak jag alltid gör i slutet av året, Tillsammans med många andra. Är att ta mig tid att fundera och reflektera över det år vi lämnar och det nya året vi går in i. Vi gör ju vår planering för att få sinnesro.
Vi vill nog också ta med oss berikande erfarenheter till det nya året. Lämna det som inte var bra bakom oss med ett värdigt avslut.
Själv brukar jag ta lite tid för att summera det gångna året. Är det något som bara har med det året att göra. Ja då kan jag göra ett snyggt avslut över dessa händelser. Var det något som inte var bra? Blir det till att fundera på hur jag ska kunna förbättra det till det nya året. Är det något som gått riktigt dåligt, bestämmer jag mig för att det inte ta det med in i det nya året. Utan kan göra ett bra avslut på det också. Då lämnar jag det gamla året med flera berikande erfarenheter. Som jag naturligtvis tar med min in i det nya året.
En ska som många glömmer är att fundera hur själva planeringen har fungerat för oss. Kanske är det delar som du vill förändra och som inte fungerat så bra som du vill. Kanske mer eller mindre digital planering, kanske vill du ha allt samtal på ett ställe. Det kan behövas fler färgkoder för att få vardagen att fungera. Det är viktigt att vår planering fungerar för oss och inte att vi styras av planeringen och den ska vara personlig för oss. För planering ska ge sinnesro, då fungerar den som bäst.
När jag känner att jag är klar med det gamla året då är det dags för mig att ta mig an det nya året.
Här har jag lite special för mig: Det ska vara en speciell färg i år blir det Gul. Det ska finnas ett ord som finns med hela året och det blev villighet, på alla olika plan. Jag brukar också välja ett djur som ska representera året och i år blev det mullvad.
Ljus och värme /Ina