|

Konsulttimmen

Önskar er alla en trevlig helg med detta blogginlägg. Även om jag pratar om ”medvetet företagande” och om att lyfta företagets inre värde, så är själva företagandet lika viktig del.
Där har vi som företagare i Kronoberg en fantastisk möjlighet, den är dessutom helt kostnadsfri för oss. Då pratar jag om Konsulttimmen . Här i Växjö är det ca 35 olika konsulter inom 6 olika affärsområden, som ställer upp med kostnadsfri rådgivning. Vi kan sammanlagt få 6 timmar totalt under ett år. Ansökan gör man via Konsultimmens hemsida. Det bygger till stor del på EU pengar och är ett samarbete mellan Regionen och kommunerna.
Så passa på! Säger jag till alla småföretagare för alla vi borde utnyttja denna möjlighet.
Flera företagare har ett område där det är mindre lätt och då är denna rådgivning guld värd. Kanske någon funderar på att börja sälja utomlands. Då finns det stöd för många delar av företagandet.
För mig har den rådgivningen varit ovärderlig. Jag fick hjälp att förstå hur min hemsida fungerar och hur jag kan arbeta med den. En insikt som kom snabbt, var att det mesta kommer jag att behöva hjälp med när det gäller min hemsida. Ett av resultaten är att jag vågat börja blogga.
Tack vare rådgivningen så har jag fått bättre förståelse och vågat mycket mer på sociala medier. Hur viktigt det är att var på rätt kanaler för att nå ut med sitt budskap. Samma sak här också att jag förstår min begränsningar och våga ta hjälp när det behövs.
Just den här grundläggande förståelse och sedan insikten om hur mycket hjälp jag behöver, vad det är jag ska lägga pengarna på. För alla är det så viktigt att inte sitta och traggla själv utan att försåt när det är bättre att ta hjälp av någon som verkligen kan.

Ljus och värme Ina