|

Dagens start

Själv väljer jag att vara noga och kärleksfull med mig själv och min morgonstund. Hos mig blir det inget krav på någon slavisk rutin som måste följas till punkt och pricka, numera är det helt bannlyst. Nä utan den ger en skön och mjuk start på dagen, sätter tonen för mig och även strukturen för min dag, vilket ger ett så behagligt lugn. Tänk så mycket mindre stress detta ger och ett mycket bättre fokus också under dagen. Detta ger också en skön flexibilitet om någonting skulle köra ihop sig. Ofta så finns det utrymme att strukturera om. Kanske inte alltid men många gånger och absolut fler gånger än i vanliga stressiga mornar.
Min morgonstund består av tre olika delar, flexibla mellan varandra. Oftast så blir det lite längre meditation och de andra lite kortare. Första delen är meditation eller kontemplation, den älskar jag. Den ger lugn och fokus för hela dagen. Jag har också lagt till en kort hjärtmeditation. Den andra delen består av rörelse.  För min del så väljer jag mjuka lugna följsamma rörelser utan stress och krav, för att det ska fungera för mig. Promenad eller balansträning, gör också god nytta för min kropp.  Den tredje delen är helt enkelt lugn och fin planering för dagen. Kanske någon liten justering behöver göras. Allt som allt blir det ungefär en timme, för att få en bra dag och bättre fokus. Väl värd varenda minut, lovar jag.
Under åren så har jag provat många yogametoder men ingen har riktigt funkat för mig och min kropp. Men Sensing yoga var klockren och gav resultat omgående. När kroppen får röra sig mjukt lugnt och naturligt, då händer det saker.
Samtidigt som jag kan låta den vara flexible när det behöver.
Gör slut med stress och krav inga rutiner som måste följas. Morgonstunden väljer jag att ge mig själv.

Med kärlek Ina