Barnbarn och sömn

Tänk att jag har lyckan att få vara hos mina barnbarn några dagar. Det kommer att bli några nätter med annorlunda sömn för mig. Visst är det precis så det ska vara, med mycket kärlek och värme.
Hos dom är det verkligen full fart hela dagarna från tidiga morgonen till sena kvällen. Så visst kan en farmor bli ganska så underbart härligt kärleksfullt trött.
Med några riktigt små i huset så händer det en del på nätterna också. En liten behöver äta. Någon kommer tassade och vill krypa ner hos farmor och visst är det ren lycka. Det kan bli lite trångt och varmt men de stannar sällan länge.
Här har vi med sömnproblem att viktigt och aktivt val att ta:
Vi väljer att fokusera på sömnproblemet. Irrar in oss i hur illa vi blir påverkade och hur förstörd nattsömnen blir. Kanske blir det så illa så vi blir riktigt griniga. Vem gagnar det?
Självklart kan vi göra ett helt annat val:
Väljer vi att acceptera att vår sömn kommer att vara kärleksfullt annorlunda och att det bara är för några nätter. Tänk vilken fantastisk glädje att få vara hos dom i några dagar och vara lite delaktiga i deras liv. Tänk på vilken omtanke, glädje och kärlek de ger.
Det gör stor skillnad hur vi fokuserar på vår sömn, vi vill nämligen att sova gott. Med en positiv inställning lägger vi en grund för att kunna sova gott. Vi får ofta en effekten direkt i vår sömn, även om den kanske inte alltid är så tydlig.
Sedan när vi är hemma så kommer sömnen att förändras igen. Då är det fint att kunna ha dessa underbara härliga minnen. Återhämtningen kommer som en kärleksfull gåva till oss.
 Troligtvis har vi faktiskt rent känslomässigt förändrat vår sömn lite grann till det bättre.
Om vi har en mer avspänd syn på sömnen, så har vi lättare att hitta en bra sömn som passar oss själva.
Med kärlek Ina