Årets ord 2023 Villighet

För mig är det viktigt att ge året ett ord, som sätter tonen för året. Det är lite magi i det, för orden dyker upp på de mest oväntade sätt. Några år så ligger de och gror ganska länge. Ett annat år dyker de bara upp, eller passerar förbi i en text, så jag får fånga upp det.
Årets ord, villighet känns så rätt. I det ryms så många dimensioner. Det är också en magisk detalj, så många gånger jag funderat över hur ett enda ord kan sammanfatta ett helt år så väl.
Villighet att göra jobbet? Då blir det ett rungande jaaa från mig. Att göra alla de tråkiga saker vi företagare behöver göra. Att få göra det där vi verkligen älskar att göra. Att våga utmana oss och gå utanför alla komfortzoner.
Men vi ska kanske också tänka tvärtom också. Vart sätter jag gränsen, vart går mina gränser. Finns det saker i mitt företagande som jag inte alls vill göra? Vad är inte jag villig att göra? Då ska vi nog fundera på att ta bort det från vår vardag. Jag tror det är viktigt att våga känna sina egna gränser och våga erkänna för sig själv och säga att detta är jag inte villig att göra.
Villighet! Vilken framåtanda och lycka. Tänk att vara så privilegierad att jag får göra det jag älskar. Det blir så mycket roligare med en stor dos villighet i bakhuvudet. Att våga släppa fram känslan av ordet på olika plan i livet.
Det känns så bra för mig att ordet finns i boken Budbäraren, kapitel 46. Då finns det ytterligare plan jag kan förankra ordet Villighet i. Budbäraren är ett redskap för mig. Jag har sagt det förr och säger det nu igen. Det ger en annan form av förankring i det jag gör. Jag känner att jag är mer grundad, mer jordnära.

Ljus och värme Ina